Ilyen nincs! A koreai elnökkel egyeztetett Mark Zuckerber: mégis, mire készül a Facebook-vezér?

Szöulban Jun Szogjol dél-koreai elnök és a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg találkozójuk során a mesterséges intelligencia (AI) és a digitális ökoszisztémák fejlesztésének lehetőségeit vitatták meg. A cél az amerikai vállalattal való együttműködés elmélyítése volt. Jun kiemelte, hogy Dél-Korea kiterjedt intelligens eszközökkel rendelkezik, amelyek ideális alapot nyújtanak a Meta AI technológiáinak. Az elnök támogatásáról biztosította a metaverzum és a kiterjesztett valóság (XR) headsetek terén folytatott együttműködést.

A legfrissebb hírek, időrendben ITT!
Kövess minket a Google Hírek-ben is!

Szung Taejun, Jun politikai tanácsadója szerint a megbeszélések során szó esett az AI és a digitális ökoszisztémák jövőbeli fejlesztéséről is. Szung hozzátette, hogy Dél-Korea kész aktívan részt venni a Meta által tervezett projektekben. Ezenkívül Jun arra kérte a Metát, hogy segítsen az álhírek elleni küzdelemben és más visszaélések megelőzésében.

Zuckerberg korábban találkozott a Samsung Electronics és az LG Electronics vezetőivel is, hogy megvitassák az AI és XR technológiákban rejlő együttműködési lehetőségeket. A Meta nemrégiben dobta piacra legújabb vegyes valóság fejhallgatóját, a Quest 3-at, amely versenyhelyzetet teremtett az Apple Vision Pro készülékével.

A vállalat számára fontos célkitűzés az AI-chip-ellátás biztosítása és a generatív AI ökoszisztémák bővítése. Dél-Korea bejelentette, hogy támogatni fogja a helyi AI-fejlesztést többek között szövegadatokkal, alapvető technológiákkal és nagy kapacitású számítási erőforrásokkal.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy dél-koreai minisztériumi közlemény szerint az ország májusban globális AI biztonsági csúcstalálkozót rendez. Zuckerberg látogatása Dél-Koreába része egy ázsiai túrának, amely során Japánba és Indiába is ellátogatott. Ez volt az első nyilvános látogatása az országban mintegy 10 év óta.

 

Az eredeti hirdetés megtekintése

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb