Kiderült, mekkora valószínűséggel leszünk rákosak: a típustól függ a túlélési esély

A rák, mint betegség széleskörű figyelmet kap az Egyesült Királyságban, hiszen a krízis nagyjából minden második embert érint élete során. A Cancer Research UK adatai alapján a brit nők 43%-a, míg a férfiak 45%-a számíthat arra, hogy élete során rákos megbetegedést diagnosztizálnak nála. A diagnózis felállítását követő tíz éven belül a nők 46,3%-a, míg a férfiak 54,2%-a hal meg ebben a betegségben.

A legfrissebb hírek, időrendben ITT!

Kövess minket a Google Hírek-ben is!


A leggyakoribb ráktípusok közé tartozik a prosztatarák és a mellrák, amelyek körülbelül minden hatodik férfit és minden hetedik nőt érintenek Nagy-Britanniában. Ezzel szemben ezeknél a daganattípusoknál viszonylag magasabb a túlélési arány: a prosztatarák esetében a betegeknek csak a 16,2%-a, míg a mellráknál az elszenvedők 24,1% hal meg tíz éven belül.

A tüdőrák mindkét nemnél gyakori és kiemelkedően halálos: a férfiak 96%-a, míg a nők 93,5%-a veszti életét tíz évvel a diagnózist követően. A bélrák is jelentős előfordulást mutat, ez a típus minden huszadik embert érinti, az elemzett adatok szerint az egyik legkevésbé kezelhető és leggyorsabban halált okozó rákfajta pedig a hasnyálmirigyrák.

Az Egyesült Királyságban évente több mint 375 000 új rákos megbetegedés kerül diagnosztizálásra. Ezek közül sok esetben (38%) megelőző intézkedésekkel csökkenthető lenne a kockázat. Az NHS hangsúlyozza bizonyos tünetek fontosságát – úgymint a csomók megjelenése vagy a tartós köhögés -, amelyek mindenképp orvosi kivizsgálást igényelnek.JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?
Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Fontos megjegyezni továbbá azt is, hogy bár az általános statisztikák hasznos támpontot nyújtanak, ezek nem tükrözik az egyedi esetek sajátosságait és kimeneteleit. A betegség időben történő felismerése és kezelése jelentős mértékben javíthatja a betegek túlélési esélyeit.

Az eredeti cikk megtekintése

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb