Elfogták a moszkvai terrorakció elkövetőit: három gyermek is meghalt a brutális támadásban

Tizenegy ember őrizetbe vételéről tett jelentést Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője, köztük mind a négy terroristáéról, akik személyesen részt vettek a Crocus City Hall kulturális központ terrortámadásban – közölte szombaton a Kreml.

A legfrissebb hírek, időrendben ITT!

Kövess minket a Google Hírek-ben is!


Az orosz elnöki hivatala szerint folyik a terroristák bűntársainak azonosítása. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) tájékoztatása szerint több mint 60 ember vesztette életét a Crocus City Hall elleni terrortámadás következtében, és nem kizárt, hogy ez a szám növekedni fog. A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma szerint a halálos áldozatok között három gyermek is van.

Mihail Murasko egészégügyi miniszter közölte, hogy 115 sebesültet, köztük öt gyereket kezelnek kórházban, 60 felnőtt és egy fiatalkorú állapota súlyos. A rendkívüli helyzetek minisztériuma szombat reggelre 107-re bővítette a kórházban ápolt és azonosított személyek nyilvánosságra hozott névsorát.  A Crocus City Hall koncerttermében okozott tűz oltásán és a romeltakarításon szombat reggel 477 ember dolgozott 183 műszaki eszközzel.

Péntek este terepruhás támadók automata fegyverekből nyitottak tüzet a Crocus City Hall koncerttermének előterében, majd a nézőtéren is. Az épületben tűz ütött ki. Legkevesebb két robbanás történt és az épület tetőszerkezete beomlott.

A terrortámadás helyszínére szombaton tömegesen vittek virágot az emberek, a véradó helyeken sorok alakultak ki. Moszkva elektronikus reklámkivetítőin péntek óta egy égő gyertya látható, „Gyászolunk 22.03.2024” felirattal. A főváros templomaiban liturgián emlékeztek meg az áldozatokról.Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az orosz fővárosban és a régiókban a történtek miatt nem tartják meg a tömegrendezvényeket, az orosz kulturális minisztérium bejelentette, hogy a szövetségi intézményekben elmaradnak az előadások. A történtek miatt egyebek között törölték a hétfőre tervezett Oroszország-Paraguay barátságos labdarúgó mérkőzést is.

Korábbi hírek a moszkvai támadásról:

Kapcsolódó cikkeink:

2024.03.23.
Sokkoló videó a moszkvai terrortámadásról: válogatás nélkül lőttek a terroristák, óriási volt a pánik a koncertteremben

2024.03.23.
Ők követték el a moszkvai terrortámadást: már legalább 60 ember meghalt, 145-en megsérültek

2024.03.22.
Brutális terrortámadás Moszkvában: koncerten támadtak a merénylők, többen meghaltak, ég az épület

Az eredeti cikk megtekintése

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb