Horror áron mérik a húsvéti menüt az éttermek: ennyiért rendelhetsz ünnepi ebédet 2024-ben

Húsvét hétfő idén, ahogy 11 éve is, április elsejére esik, és ez annyit jelent, hogy már csak alig másfél hetünk van a négynapos ünnepig.

A legfrissebb hírek, időrendben ITT!

Kövess minket a Google Hírek-ben is!


Nagypénteket megelőző csütörtökre, március 28-ára, illetve szombatra, március 30-ra várják a legtöbb vásárlót, akik rendszerint egyszerre vesznek meg minden, a húsvéti ünnepléshez szükséges terméket. Az átlagos húsvéti vásárlói kosár tavaly 8000 forint körül alakult. 

Aki azonban stressz és bevásárlás helyett valami egészen mást tervez idén, aki szívesen megúszná a tülekedést, a sütést-főzést, az hasonlóan a karácsonyi időszakhoz, húsvétkor is rendelhet elviteles ételt. Körbenéztünk, mennyibe kerülnek idén a fogások.

Az árak a legtöbb helyen nem sokat emelkedtek, ugyanakkor a Redditen körbefutott egy nagyjából 2000 ezres település éttermének tavalyi és idei árazása: itt azért van különbség, masszív áremelés volt:


ÉS Bisztró
Az ÉS Bisztró magyar és bécsi ihletésű fogásokat kínál Budapest szívében, a Kempinski Hotel Corvinus éttermében. A húsvéti ebéd ára 24 900 forint/fő, gyerekeknek 4-12 év között: 10 900 forint, 4 év alatt ingyenes, de a számla végösszegéhez 13% szervízdíjat számolnak fel. Tavaly egy főnek 21 800 forint/fő volt a húsvéti ebéd ára, tehát durván 12 százalékos volt az áremelkedés.  A menüből korlátlanul fogyaszthat mindenki, az ára korlátozás nélkül tartalmaz szűrt vizet, üdítőt, csapolt sört, ház borait (habzóbor, fehér, rosé, vörös) 12 és 15 óra között.


Házi ÉS kenyér, vaj
Fodroskel és quinoa saláta, édesburgonya, avokádó, gránátalma, pisztácia
Citromborssal pácolt lazac, édeskömény, narancs
Antipasti válogatás
Füstölt paraszt sonka és füstölt fött tarja, főtt tojás, nyúl terrine, Pogácsa
Nemzetközi sajtválogatás, aszalt gyümölcsök, szőlő, dió, mandula
Friss kecskesajt, szívsaláta, friss sóska, medvehagyma pesztó, napos retek, fenyőmag, szarvasgomba
Füstölt libamáj, rebarbara chutney
 Tárkonyos bárányraguleves
Egészben sült bárány, rozmaring jus
Egészben sült marha rib eye, zöldbab, lilahagyma, Porto-i redukció
Pácolt királyrák, sült koktélparadicsom, citrom, zsálya
Mediterán nyúl Cacciatore, oliva, capri
Roston Fogas, Spárga, medvehagyma
Fusilli Primavera
Aranygaluska, vanilia sodó
Rákoczi Túrós Tartlet
Baileys Madártej
Tonkababos Tejcsoki Mousse
Eszertházy Torta
Krémes “Méhcsípés”
“ÉS” Sacher Szelet
Friss gyümölcs

Gundel Vendéglő
A Gundel konyhája nem csak az étteremben kínált húsvéti menüvel készült, hanem előrendelhető és a helyszínen átvehető csomagot is összeállítanak, melynek tartalma: kaszinótojás (2db), franciasaláta, 3 féle sonka, ecetes torma, sárgatúró, libamájkrém, stefánia sertéssült, főtt tojás, házi savanyúság, színes koktél paradicsom, Gundel saláta, tormás sajtkrém, kalács, kenyér, zserbó szelet.LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!
A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 2 fős húsvéti csomag 19 600 forint, elvitel esetén 1500 forint csomagolási díjat számítanak fel.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ennyiért vacsorázhatsz meg a legendás Gundel étteremben 2024-ben: nesze neked fine dining
A ’90-es években világsztárok látogatták, a külföldről hazalátogató emigránsok törzshelye volt, majd valahogy magára maradt egy meghatározhatatlan létállapotban, melyben senki sem érezte igazán a magáénak.


Stand25
A Stand húsvéti kínálatát a webshopon keresztül lehet megvásárolni. A hidegtál 2 fő részére tartalmaz főtt húsvéti sonkát és érlelt mangalica sonkát, egészben sült bárányfasírtot, kacsamáj terrine-t, körözöttet, francia salátát, töltött tojást, tavaszi friss zöldségeket: hónapos retek, újhagyma, koktélparadicsom, hegyes erős paprika. Az ára 29 900 forint, szinte alig emelkedett egy év alatt, tavaly 27 900 forint volt. Ezen kívül van még


Kacsamáj terrine, almapüré 8 500 forint
Báránnyal töltött káposzta 6 900 forint
Egész kacsasült (4-5 fő részére), hagymás pirított burgonya, párolt lilakáposzta, házi almakompót 39 900 forint
Házi vajas kalács (300 gramm) 3 900 forint
Somlói 3 900 forint

Náncsi Néni Vendéglője
Náncsi Néni régi, tradicionális étterem, az a fajta régi békebeli hely, amiből egyre kevesebb van. Klasszikus kockás abroszos, óriási kerthelyiséggel, de húsvétkor elvitelre is csomagolnak.


húsvéti tojáskrém 2 480 forint
húsvéti sonka 4 750 forint
tárkonyos bárányraguleves 3 580 forint
kemencében pirosra sült kétszemélyes báránylapocka illatos fűszerekkel 12 400 forint/1 fő részére
24 800 forint/2 fő részére
rozmaringos, fokhagymás tejben pácolt bárány rántva 7 850 forint
húsvéti fűszeres báránycsülök sült 7 850 forint
ropogósra sült kacsacomb 7 480 forint
kemencében ropogósra sült fiatal pecsenye kacsa 15 360 forint/ egészben 2 fő részére
a Franci répatortája 1 95 forint


Tavalyi árak
Kocsonya Fokhagymával, citrommal és őrölt paprikával 5 150.-Tárkonyos bárányraguleves pikáns, tárkonnyal ízesített leves, omlós bárányhússal és sok zöldséggel 3 580.- / 4 dlKemencében pirosra sült kétszemélyes báránylapocka illatos fűszerekkel (készre sütve vagy előpárolva) 9 500.- / 1 fő részére, 19 000.- / 2 fő részéreRozmaringos, fokhagymás tejben pácolt bárány rántva dresszing salátával és rozmaringos sült krumplival (készre sütve vagy panírozva) 7 200.-Húsvéti fűszeres báránycsülök sült rozmaringos zsenge karottával, fokhagymás cukkinivel és burgonyapürével (készre sütve vagy előpárolva) 7 850.-Ropogósra sült kacsacomb párolt lilakáposztával, vörösboros aszalt szilvával, fahéjas, vaníliás almakompóttal és krumplipürével (készre sütve vagy előpárolva) 7 480.-Málnás „tiramisu” 2 790.-Az ételek árai nem tartalmazzák a csomagolás költségeit, 100.- / doboz

Az eredeti cikk megtekintése

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb