Ebben a két városban lehet most a legtöbb covidos: ismét emelkedhet a betegszám

A megelőző heti adatokban még sehol sem mutatkozott emelkedés, csak stagnálás vagy csökkenés. A 9. hétről a 10. hétre a covid örökítő anyag szintje Békéscsabán, Budapest központi szennyvíztelepén, Miskolcon, Pécsen, Székesfehérváron és Veszprémben mérsékeltről alacsony szintre változott. A fővárosi agglomerációban (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta területén) és Szegeden viszont alacsonyról mérsékelt szintre nőttek a mérési eredmények.

A legfrissebb hírek, időrendben ITT!

Kövess minket a Google Hírek-ben is!


Az alábbi térképen látható mely városokban milyen szintű a covid örökítőanyag koncentráció a szennyvízben, és mi az aktuális tendencia:


Azt is közölte az NNGYK, hogy a szennyvíz mintákban országos átlagot tekintve 2024 januárjában szinte kizárólagossá vált a JN.1 variáns (a BA.2.86 alvariánsa), ezzel párhuzamosan az egyéb leszármazási vonalak örökítőanyaga a minták többségében a kimutatható szint alá csökkent. Az azonos időszakban vizsgált szennyvíz minták variáns megoszlása jó egyezést mutat a klinikai mintákban tapasztalt aránnyal. Februártól (2024. év 6. hetétől) azonban a SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációjának folyamatos csökkenése miatt, a szennyvíz minták már nem bizonyultak alkalmasnak variánsvizsgálatra, a variánsok relatív gyakoriságának megállapításához. A variánsvizsgálatok − elégséges vírus-koncentráció esetén – folytatódni fognak – írták.Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az NNGYK arról is tájékoztatott, hogy a 10. héten a szennyvizek Influenza A vírus örökítőanyag koncentrációja további csökkenést mutat.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ebben a 2 megyében még mindig rengeteg a beteg: sokan vannak kórházban, nem csak idősek
A tetőzés már megtörtént és csökken a betegszám, de még mindig rengeteg a fertőzött.

Az eredeti cikk megtekintése

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb