Rengeteg magyar zsebéből vett ki pénzt a Facebook-leállás: nagy volt a pánik, megszólalt a szolgáltató

Az SMS forgalom esetében a 350%-ot is megközelítette növekmény a Telekom hálózatán a kedd délutáni órákban, az MMS forgalom pedig megháromszorozódott a Meta rendszereinek (Facebook, Messenger, Instagram) leállása alatt. A mobil hangforgalom esetében aznap 16:20-tól kezdődően 30%-kal magasabb forgalmat tapasztaltak, mint hétköznap ebben az időszakban jellemző – tudta meg a Pénzcentrum a vállalattól. A cég közlése szerint a mobil adatforgalomban nem történt jelentős változás.

A legfrissebb hírek, időrendben ITT!

Kövess minket a Google Hírek-ben is!


Érdekes továbbá az adatkapcsolat aktiválások növekvő darabszáma (16-18 óra között közel 150%-os növekedés), vagyis amikor a mobil eszközöket repülőmódba állítják és vissza, vagy újraindítják a készüléket. Ennek oka lehet az, hogy azáltal, hogy nem tudták elérni a kérdéses alkalmazásokat, egyúttal azt is feltételezték, hogy internet elérési probléma állhat a háttérben

– közölték. A vezetékes adatforgalom a szolgáltató adatai szerint az adott napszakhoz, általános forgalomhoz képest 9%-os visszaesést mutatott, a vezetékes hang forgalom azonban nem változott észrevehetően, ahogy várható is volt, hisz a kieső alkalmazásokat nagyrészt mobilról használják az emberek és ekkor már nem váltanak készüléket.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, komoly gondok adódtak a Meta különböző platformjainak (így a Facebook és a Messenger) működésében, kedden a délutáni órákban több olvasónk is jelezte, hogy egyszerűen kiléptette őket a rendszer, és nem engedte őket visszaejelentkezni sem.LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!
A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Meta hivatalos státuszoldala szintén nem töltött be – vagy ha igen, akkor minden szolgáltatás mellé az volt írva, hogy ismeretlen a státusza. Később Andy Stone, a Meta kommunikációs igazgatója az X-en egy posztot tett közzé, melyben azt írta, hogy tudnak a problémáról, és már dolgoznak a megoldáson. Az ugyanakkor nem derült ki, hogy mi volt a gond.

 

Az eredeti cikk megtekintése

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb