Veszélyes szúnyogok jelentek meg a kedvelt nyaralóhelyen: halálos betegséget terjesztenek

Helyi lakosokat és az utazókat figyelmeztettek egy potenciálisan halálos betegségre, a Murray-völgyi agyvelőgyulladás (MVE) elleni védekezésre Nyugat-Ausztráliában. Az MVE-t idén az első alkalommal észlelték szúnyogokban és őrcsirkékben a Kimberley régióban. A WA Health arra kéri az embereket, hogy óvják magukat a szúnyogcsípésektől, mivel az MVE súlyos és potenciálisan halálos lehet.

A legfrissebb hírek, időrendben ITT!

Kövess minket a Google Hírek-ben is!


A figyelmeztetés előzménye, hogy a térségben az előző év során jelentős MVE-aktivitást tapasztaltak, ami egy gyermek halálát eredményezte. A betegség tünetei között szerepel

láz,
álmosság,
fejfájás,
merev nyak,
hányinger
és szédülés.
Kiemelték, hogy a fertőzés korai jele gyermekeknél gyakran csak láz lehet.

Andrew Jardine vezető tudós szerint sokan horgászat vagy kempingezés közben kapták el a vírust. Arra ösztönzi az embereket, hogy vigyenek magukkal hatékony szúnyogriasztót. Hangsúlyozta: „A Ross River és a Murray Valley encephalitis vírusokat csak szúnyogok terjesztik – tehát az üzenet egyszerű: védekezzünk a csípések ellen.”
Bár alacsony a fertőzés és megbetegedés kockázata, bizonyos esetekben a vírus által okozott betegség súlyos lehet. Ezen felül beszámoltak más szúnyog által terjesztett betegségekről is a régióban, többek között a Ross River vírus emberi megbetegedéseinek növekedéséről.

Az eredeti cikk megtekintése

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb